Koeien op een plank geschilderd

In februari 2021 heb ik 2 schilderijen afgerond, een paard en een hond, beide in opdracht. Inmiddels ben ik begonnen aan een schilderij van een zelfgemaakte foto, op een plank. Ik plaats hier de foto’s van het proces.

Eerst zet ik de koeien op in grijstinten, om zo de tonen vast te stellen. Daarna ga ik met kleur de volgende laag eroverheen schilderen. Een derde laag is voor de details. Ik werk met olievef op het hout en heb de plank eerst geschuurd en toen een paar lagen gesso erop gedaan. Op 2 maart heb ik het project afgerond.

Dit is één van de leukste projecten geweest die ik gedaan heb tot nu toe. Ik vond de plank erg mooi om op te schilderen, ik hoop dat er nog eens zoiets op mijn pad komt. Ik vind het ook grappig dat ik metaal heb geschilderd op hout, alsof er 2 materialen samenkomen. En natuurlijk is het helemaal leuk dat het mijn eigen foto was waar ik dit schilderij van maakte.

nl_NL