Dit schilderijtje is nu bij The Horse Museum Foundation in Rome.

Schilderij naar Rome en fotoshoot

Deze maand, juni 2022, was er weer een nieuwe challenge van Paard Verzameld, een hele bijzondere deze keer. De bedoeling was om je eigen jeugdherinneringen met je pony te schilderen. Het ging om de band tussen kinderen en paarden, gebaseerd op een referentie foto van een paard dat naar links en van de zijkant afgebeeld was. De schilderijtjes (A4 formaat), mochten opgestuurd worden naar het Horse Foundation Museum en Rome, en worden in september geëxposeerd op de FEI Eventing and Driving World Championships in Pratoni del Vivari, Italy. Niet alle schilderijtjes kwamen door de selectie, maar die van mij mocht naar Rome en dit is toch wel een hele bijzondere ervaring.

Mijn schilderij bestaat uit mijn pony Lotje met mij erop toen ik 12 jaar oud was. Daarbij enkele stripfiguren erbij die ik zelf heb getekend, ik heb boeken vol met stripverhalen over paarden. Ik deed niets anders dan de hele dag paarden tekenen. Het dromerige is vanwege mijn eigen dromerigheid en altijd maar willen tekenen en fantaseren over andere dingen dan school.

Schilderij Corento

Deze maand heb ik ook nog een schilderij van Corento en mij gemaakt, tijdens het springen van een wissel in een serie. De foto was onscherp, dus leek het me leuk om er een schilderij van te maken. Olieverf op paneel met linnen, 40×50 cm.

Verder ben ik begonnen aan een nieuw, groot schilderij in zwart/wit, daarover later meer.

Fotoshoot in het gouden uur

Verder heb ik deze maand nog een fotoshoot/workshop gedaan samen met nog enkele fotografen. Op deze locatie heb ik een paar hele mooie foto’s kunnen maken.

nl_NL