Schilderij Tiene el done dentro, 50x60cm

Een nieuw schilderij in een nieuwe stijl: Tiene el done dentro

Ik wil al een tijd anders gaan schilderen. Ik voelde dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn schildercarriere, en dat ik niet meer alleen maar portretten wil naschilderen van een foto. Ik wil meer elementen, meer artistiek, meer artistiek en losser. Gebruik maken van mixed media, en daarover heen met mijn geliefde olieverf. Maar in het beginstadium lekker aan de gang met spuitbussen, verf laten druipen, met grote penselen en rollers bezig zijn.

Tijdens onze vakantie ben ik gaan schetsen, en op een ochtend werd ik wakker met in mijn hoofd hoe het moest worden. Thuis gekomen ben ik meteen aan de slag gegaan en binnen een week had ik hem al klaar. En wat kreeg ik een mooie reacties hierop! Dit schilderij was namelijk voor een speciaal iemand gemaakt, waar ik al jaren küren op muziek voor maak, in een hele leuke samenwerking met haar. Zij rijdt Friezen tot het hoogste niveau en op shows.

Schetsen op de boot

Het verhaal achter dit schilderij

Esther Liano heeft een eigen dressuurstal in Harkema, ze rijdt haar Friezen t/m het hoogste niveau in de sport en rijdt veel shows. Haar vader was een bekende Flamenco danser in Spanje. Ook was hij een filosoof én bevriend met Picasso! Die heeft eens een schets gemaakt van hem, dat een logo is geworden van haar vader. Ik wilde in dit schilderij de rode draad laten zien in het leven van Esther, de Spaanse sfeer, dans en passie van haar vader, die ook geldt voor de paarden(sport) van Esther, de expressieve Friezen, de prachtige uitstraling van een hengst waarmee ze Grand Prix rijdt.

Ik vond het zo gaaf en een hele eer om de schets van Picasso na te mogen schilderen. Wat een indrukwekkend gestileerd beeld is dit, je zou dit maar zo kunnen bedenken! 

De opzet en dingen uitproberen

Schilderij Tiene el done dentro, 50x60cm

Het resultaat

nl_NL