Casey Baugh workshop Rome

Workshop Casey Baugh houtskool in Rome

Eind mei 2024 was het zover, mijn eerste 3 daagse workshop van niemand minder dan de beroemde Casey Baugh die in New York woont en op verschillende plekken in de wereld workshops geeft in olieverf en houtskool. Deze workshop was in Rome, en dat leek mij een geweldige kans om ook deze stad eens te ontdekken. Wat een fantastische dagen waren dit, zo veel geleerd van Casey. Onze groep van 9 mensen uit verschillende landen (Canada, Singapore, Moldavië, de VS, Italië, iemand uit België en ik uit Nederland) bestond uit allemaal getalenteerde mensen, sommige al professioneel kunstenaar, andere hobbymatig en een paar waren op latere leeftijd begonnen. We hebben zo ontzettend veel geleerd van Casey. Niet alleen qua techniek maar ook over onszelf en de kunstenaarswereld. En dat het niet alleen gaat om een eind product maar de weg er naar toe, hoe en waarom en hoe je je werk meer artistiek en expressief maakt, hoe je meer kunt voelen en moed kunt hebben en wat echt belangrijk is. De workshop werd gegeven op een door Casey afgehuurde boot in de rivier Tiber. Het waren enorm inspirerende dagen in een prachtige stad.

nl_NL