Beelden

Paverpol

Sinds december 2021 maak ik beelden met Paverpol. Het leuke van Paverpol is dat het zo veelzijdig is. Je kunt allerlei materialen er in verwerken zoals wol, katoen, hout, leer, papier, droogbloemen, gips en aardewerk, maar je kunt er ook klei van maken en een beeld boetseren. Het wordt keihard na droging en is ook geschikt voor buiten. 

Op 7 mei 2022 heb ik het certificaat behaald en kan ik ook workshops gaan geven.

Boetseren met klei

Sinds september 2023 ben ik ook begonnen met beelden maken met boetseerklei. Ik ben begonnen met les van Ans van Atelier Jasmijntje. Omdat je een speciale oven nodig hebt voor het afbakken is het iets lastiger om het hele proces thuis te kunnen doen.

Boetseren bij Atelier Jasmijntje

Boetseren met was

In november 2022 heb ik een workshop beelden maken in was gedaan bij Ton van der Linden. Een beeld in was kun je laten gieten in brons, het beeld in was is zelf geen eindproduct. Dat is dus een nadeel en het gieten in brons is erg duur. Daarom ben ik hier op het moment niet mee bezig maar misschien kan ik het in de toekomst weer oppakken. 

Wil je meer informatie of een bestelling doen, neem dan contact op. Binnenkort komen er ook beelden in mijn winkel dus hou dat in de gaten!

Paverpol

Rozen

Met Paverpol kun je ook zelf klei maken. Zijn deze roosjes niet super leuk? En ze zijn ook nog heel makkelijk te maken. Toen ze droog en hard waren heb ik ze nog voorzien van wat accenten met zilveren verf. Je kunt ze in een vaasje zetten, maar ook een roos aan een cadeautje vastmaken met een lint, bijvoorbeeld aan een fles wijn.

Eternal dance

Wat was dit een mooi project om te maken. Deze vrouw heb ik gemaakt in Burgh-Haamstede, vandaar dat ze mee mocht naar de zee waar ik de foto’s heb gemaakt. Ik word vrolijk van haar houding, zo open en vol levenslust! 

Foil to stone

Ook leuk om te doen, uit een prop aluminiumfolie iets creëren. En uiteindelijk lijkt het net een beeldje uit steen, door de toevoeging van Paverpol Art Stone. Wat een leuke producten heeft Paverpol!

En zonder plan of tekening vooraf, ben ik gewoon wat gaan proberen en ontstond er iets.

Bucephalus

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het beeldje Bucephalus, het paard van Alexander de Grote. Het beeldje speelt een rol in de film The Black Stallion, wat een geweldige film! Mijn Bucephalus is iets ‘potiger’ dan de echte, maar wel erg leuk om hem na te maken.

Best friends

Dit was een cadeautje, een meisje met haar hond (Deense dog). Ook altijd een aansprekend onderwerp, kinderen met dieren. Daar wil ik nog veel meer mee gaan doen!

Woman with painting

Het meisje met de parel, ik wilde het schilderij van Vermeer altijd al eens naschilderen, en toen kwam ik op het idee om dit op een miniatuur doekje te doen. Ik hou wel van gepriegel! Wat een leuke combinatie om paverpol beeldjes te combineren met schilderijtjes, dat ga ik ook vast vaker doen! Dit beeldje is verkocht.

Dansschool 5 jarig bestaan

Dit beeldje heb ik in opdracht gemaakt, voor het 5 jarig bestaan van een dansschool. Ik heb het beeldje gemaakt aan de hand van het logo van de dansschool (van 2D dus naar 3D!), en ik heb het plaatje voorop laten maken. Voor de WIP foto’s, zie mijn blog.

Boetseren met klei

Vogels op een tak

Tijdens de workshop bij Ans van Atelier Jasmijntje koos ervoor om vogels op een tak te boetseren. Na een paar weken kon ik mijn beeld ophalen, zij had het toen afgebakken in een speciale oven. Thuis heb ik het verder afgewerkt.

Abstract paard

Tijdens een tweede avond bij Ans van Atelier Jasmijntje wilde ik een abstract paard maken. Ik had al in mijn hoofd zitten hoe hij moest worden, hieronder het resultaat. In dit geval heb ik uit 2 blokken klei die we op elkaar hadden gezet, een paard gecreëerd door klei weg te halen. Een beetje zoals bij beeldhouwen wordt gedaan. Alleen in de laatste fase heb ik er wat stukjes aangemaakt.

Abstract paardenhoofd

Toen ik weer bij Atelier Jasmijntje was, had ik mijn klei mee en ondanks dat ik alleen maar met iemand mee kwam en niks had afgesproken, zat ik tijdens het kletsen met een stuk klei in mijn handen en daar ontstond ineens een paardenhoofd. Later ben ik nog terug gegaan om hem uit te hollen en nadat hij afgebakken was heb ik hem weer afgewerkt. Het is dezelfde stijl geworden als het vorige paard. 

Haniwa paard

Haniwa zijn kleien beeldjes die vaak worden teruggevonden rond de kofuns van de Kofunperiode (ca. 250-538 n.Chr.), welke zich vooral situeerde in de gebieden rond Kinai in Japan.  Mijn beeld is geïnspireerd op zo’n Haniwa beeldje 

Boetseren met was

In november 2022 heb ik een workshop beelden maken in was gedaan bij Ton van der Linden, het onderwerp heb ik zelf bedacht (vrouw met een vlinder). Een beeld in was kun je laten gieten in brons. Dit is natuurlijk erg duur maar wel ontzettend mooi. Mijn eerste ervaring met dit materiaal was erg positief, dus wie weet wat dit in de toekomst zal brengen…

nl_NL