Foto & video

Foto

Fotografie vroeger

Fotografie is altijd al mijn passie geweest. Als kind schoot ik vele rolletjes vol en op vakantie had ik echt niet genoeg aan een rolletje van 36 foto’s (wat zijn de tijden veranderd, je kunt nu honderden foto’s maken op één dag). Tijdens mijn opleiding Multimedia vormgeving (eind jaren 90) leerde ik voor het eerst over het vak fotografie. In de donkere kamer heb ik vele foto’s mogen ontwikkelen en we gingen de straat op om reportages te maken, geweldige tijden waren dat. In Adobe Photoshop leerde ik foto’s bewerken, in die tijd was Photoshop nog lang niet zo geavanceerd als nu. Nu zoveel jaren later is Photoshop nog steeds hét programma dat ik dagelijks gebruik.

Fotografie tegenwoordig

Fotograferen doe ik inmiddels met mijn Canon 5D mark IV camera, en enkele mooie lenzen (van telelens tot portretlens met vast brandpunt). Inmiddels heb ik allerlei shoots gedaan, shoots met het gezin op bijv. de hei, een bruiloft, en natuurlijk ook veel paarden, bijv. in actie op concours, een veulenshoot of mooie portretten, standfoto’s en actiefoto’s in de natuur. Daarnaast heb ik meerdere reportages gemaakt van oldtimers en sportauto’s en voor een bedrijf dat online feestkleding verkoopt voor kinderen heb ik meerdere shoots gedaan.

Video

Voor het maken van films maak ik gebruik van mijn spiegelreflexcamera, videocamera, drone of met een gopro of insta360. Het monteren van films doe ik met programma’s zoals Adobe Premiere, waar ik ook küren op muziek mee maak, soms ook met andere programma’s.

DJI Mini 4 Pro

Boven de vijver

Foto bewerking

Iedere foto bewerk ik in Photoshop; de compositie en kleuren worden sowieso aangepast. Soms moet er iets geretoucheerd worden, bijvoorbeeld een halster en touw moet worden weggehaald, of een storend object in de achtergrond. 

Ook manipuleer ik soms foto’s, zodat er een hele andere sfeer wordt gecreëerd, bijvoorbeeld een sprookjesachtige sfeer. Maar ook een saaie lucht kan vervangen worden voor een mooie. Tegenwoordig kan Photoshop met behulp van A.I. heel veel zelf, dus ik doe hier niet meer zoveel mee. Na meer dan 25 jaar is er zoveel veranderd in het bewerken van foto’s, sowieso door de komst van A.I. is zoveel anders.

Valerie's view

Valerie’s view is begonnen met het bewerken van tekeningen van mijn dochters. Ik bewerk de tekeningen in Photoshop en maak er echte dieren van, maar dan zoals ze eruit hadden gezien als ze waren getekend. 

Video bewerking

Video’s met mijn drone:

Video’s met mijn insta360:

Video afspelen

Lijkt het je leuk om een fotoshoot door mij te laten verzorgen of een drone video, stuur dan een bericht voor de mogelijkheden.

nl_NL