Jura Artwork

Jura

De naam Jura is een samenvoeging van de namen van mijn eerste 2 paarden; Jurita en haar dochter Razinda (a.k.a Pien). Jurita was 4 jaar toen ik haar kreeg en met haar heb ik Razinda gefokt. Beide zijn bij mij gebleven tot hun dood, Jur op haar achttiende en Pien was twintig jaar.

62144_156319081054944_6346196_n

Jurita en Razinda

Mijn twee grote paardenvriendjes zijn nu:

Corento en ik

Corento

Faraonenik_kl

Faraon

Even voorstellen...

Tekenen

Mijn naam is Maartje en ik ben geboren op 8 december 1976 in Utrecht. Vanaf mijn vierde ben ik opgegroeid in Breukelen en na nog in Purmerend en Bussum gewoond te hebben, heb ik met Bas in 2007 een heerlijk plekje op de Veluwe gevonden. Na de middelbare school heb ik de opleiding Multimedia vormgeving gedaan. Hierna heb ik nog de HBO-opleiding Hippische Bedrijfskunde gedaan aan de Hogeschool in Dronten. Ik ben ook een tijdje werkzaam geweest als Graphic Designer bij een groot bedrijf.

Van jongs af aan heb ik een passie voor alles wat creatief is. Ik tekende vooral paarden en inmiddels schilder ik met veel plezier alle onderwerpen (maar nog wel veel paarden), vooral in olieverf. Met tekenen en schilderen ben ik autodidact, waarbij ik me voortdurend ontwikkel door het volgen van nationale en internationale cursussen, workshops en lessen.

Naast schilderen maak ik küren op muziek op maat, bouw ik websites en doe ik veel met fotografie en grafische vormgeving en kan ik mijn creativiteit ook nog kwijt in het maken van beeldjes. Daarnaast gaan er ook heel wat uren zitten in het verzorgen en rijden van mijn paarden die aan huis staan, 2 honden uit het buitenland, en natuurlijk onze twee dochters Valerie (geboren 2011) en Charlène (2014), die ook al erg creatief blijken en mij inspireren met hun mooie tekeningen.

Heb je interesse om iets te laten maken door mij? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. 

Ook ben ik te vinden op social media:

Ervaringen

  • Adobe Photoshop, Premiere, Illustrator etc. vanaf 1995.
  • Websites: html vanaf 1995, cursus WordPress van Swipe Media in 2018, opleiding Webdesign bij Soofos van Ferdy Korpershoek in 2023, diverse websites gemaakt vanaf 2018.
  • Küren op muziek vanaf 2005.
  • Beelden: Paverpol workshop en certificaat International Trainer in 2022, workshop beelden maken in wax van Ton van der Linden in 2022, lessen boetseren bij Atelier Jasmijntje in 2023.
  • Schilderen: Online tutorials, enkele privélessen bij Marjolein Kruijt, Rob de Reus, lessen bij Charlene van den Eng met paletmes, een dag privéles van Ralf Heynen, vanaf september 2023 volg ik schilderlessen bij Dick van Heerde. 
Fotograferen
nl_NL