Jura Artwork

Jura

De naam Jura is een samenvoeging van de namen van mijn eerste 2 paarden; Jurita en haar dochter Razinda (a.k.a Pien). Op mijn site kun je alles lezen over mijn paarden en over mijzelf.

IMG_7763kl

Met Corento

Faraonenik_kl

Met Faraon

62144_156319081054944_6346196_n

Jurita en Razinda

Even voorstellen...

Mijn naam is Maartje en ik ben geboren op 8 december 1976 in Utrecht. Vanaf mijn vierde ben ik opgegroeid in Breukelen en na nog in Purmerend en Bussum gewoond te hebben, heb ik met Bas in 2007 een heerlijk plekje op de Veluwe gevonden. Na de middelbare school heb ik de opleiding Multimedia vormgeving gedaan. Hierna heb ik nog de HBO-opleiding Hippische Bedrijfskunde gedaan aan de Hogeschool in Dronten.

Van jongs af aan heb ik een passie voor alles wat creatief is. Ik tekende vooral paarden en inmiddels schilder ik met veel plezier alle onderwerpen (maar nog wel veel paarden), vooral in olieverf. Met tekenen en schilderen ben ik autodidact, waarbij ik me voortdurend ontwikkel door het volgen van nationale en internationale cursussen en workshops van toonaangevende kunstenaars.

Naast schilderen maak ik küren op muziek op maat, doe ik veel met fotografie en sinds kort ook met beelden die ik maak met paverpol. Ook ben ik veel bezig met mijn paarden die aan huis staan, 2 honden uit het buitenland, en natuurlijk onze twee dochters Valerie (geboren 2011) en Charlène (2014), die ook al erg creatief blijken en mij inspireren met hun mooie tekeningen.

Behalve vrij werk maak ik ook schilderijen in opdracht. Het maakt niet uit van welk onderwerp, dieren, mensen, auto’s, alles kan. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met me op. 

Ook ben ik te vinden op social media:

Ervaringen

  • Photoshop vanaf 1995.
  • Websites: html vanaf 1995, cursus WordPress van Swipe Media in 2018, opleiding Webdesign bij Soofos van Ferdy Korpershoek in 2023, diverse websites gemaakt vanaf 2018.
  • Küren op muziek vanaf 2005.
  • Beelden: Paverpol workshop en certificaat International Trainer in 2022, workshop beelden maken in wax van Ton van der Linden in 2022, workshop boetseren bij Atelier Jasmijntje in 2023.
Fotograferen
nl_NL