Op de ezel

Op dit moment op werk ik aan de volgende schilderijen:

Schilderij schapen 80x80 cm olieverf op linnen

Ik wilde al lang mijn portfolio uitbreiden met boerderijdieren. Ik heb wel al een paar keer koeien geschilderd, maar nog geen andere dieren. Dus nu op mijn ezel een groot doek met schapen. Het formaat is 80×80 cm op naturel linnen. Ik heb dit schilderij gemaakt onder begeleiding van mijn leermeester Dick van Heerde, thuis ben ik het nu aan het afronden.

Mijn lieve kleine Pukkie is dit jaar (februari 2023) overleden op 19 jarige leeftijd. Ik wilde haar graag schilderen. Dit is een onderschildering op een klein paneeltje van 30×30 cm. Ik hoop er snel verder mee te gaan.

Work in progress - paneel 20x20 cm 2 paardenhoofden

Eind april ben ik begonnen met het schilderen op kleine paneeltjes. Dit is de eerste waar nu de eerste laag op zit. De paarden zijn 2 paarden van De Paardenkamp, waar ik begin deze maand foto’s heb gemaakt tijdens de Inspiratiedag van Paard Verzameld. Het paneeltje is 20×20 cm.

Paneel-goldleaf-paardenoog

Dit is een paneeltje waar ik eerst een paardenoog in houtskool op had getekend. Daarna met een sjabloon, gesso, verf en goldleaf het patroon gemaakt. Toen olieverf over het oog, hier zit nu de eerste laag op.

Een experiment met mixed media en olieverf, op portretlinnen van 40x50cm.. Ik ben aan het zoeken naar wat ik leuk vind, en dat is iets meer artistiek dan wat ik voorheen altijd deed (naschilderen van een foto). Bij de olieverf schilderijen staan al 2 van zulk soort mixed media schilderijen, maar ik heb nog veel meer ideeën.

nl_NL