Prijzen en werkwijze

De kunstenaarsfactor

Wat mensen zich vaak niet realiseren, is hoeveel tijd er gaat zitten in het maken van een schilderij. Al deze uren, het materiaal en formaat, de ervaring van de kunstenaar en eventuele opleidingen, bepalen de kunstenaarsfactor, oftewel de berekening wat een schilderij kost.

Schilderstijl

Ik schilder sinds 2016 met olieverf. Ik schilder realistisch met een beetje een impressionistische ‘touch’. Ik vind het mooi als het echt schilderachtig is en toch realistisch, maar ook abstract vind ik een hele mooie toevoeging, wat dat betreft ben ik nog een beetje zoekende en probeer ik van alles uit. Ik teken mijn hele leven al, ik mocht in de klas de ramen beschilderen en de voorkant van het clubblad van de vereniging was voorzien van een tekening van mij. Ik tekende eigenlijk de hele dag door.

Offerte

Neem contact op voor meer informatie en een prijsopgaaf. In overleg is veel mogelijk en alle onderwerpen zijn mogelijk. Ik wil zo veelzijdig mogelijk zijn en me niet specialiseren in één onderwerp, zelfs niet in één stijl. Ook het verzorgen van een lijst kan ik regelen, toevallig zit de lijstenmaker, Galerie Zuid, bij mij ‘om de hoek’.

Werkwijze

Zodra we hebben bepaald wat het formaat doek wordt (of paneel of een andere drager), ga ik aan de gang met schetsen en tekenen, waarna ik de olieverf aanbreng in meerdere lagen. Soms maak ik een onderschildering in zwart-wit of in een bruin-tint zoals gebrande sienna. Ik bekijk per schilderij wat ik prettig vind. In dit geval (de collage rechts) was het doek van natuur linnen en wilde ik zoveel mogelijk die ‘look’ behouden.

Desgewenst kan ik tussendoor foto’s sturen. Wanneer je niet tevreden bent, hoef je het schilderij niet af te nemen. 

nl_NL